Cuda i mosen

Det var en dejlig dag midt i bukkejagten, vi var blevet rekvireret til en jæger som havde skudt efter en buk og havde fundet blod. Da vi ankom, kunne vi hurtigt konstatere at der var tale om et mave skud, ok det skulle jo kunne findes, men det var en mose med stillestående færtforhold (læs vindstille med mose bryg) her var en kæmpe dyne fært af mave fært, det er meget overdøvende sikkert, også for hundens næse.

 

Vi sporede der ud af på kanten af de her fært forhold, her skal måske forklares at vi gik ind og ud af færten. Hvis i forestiller jer at der fra hvor dyret ligger er et V af fært hvor spidsen af V’et er ved dyret og den åbne ende er væk fra dyret og der i ligger der en fært duft mm. af mave indhold og dyre-blod mm, det er meget for en fin hundenæse. Så Cuda faldt nærmest over dyret efter nogle hundrede meter, jeg bukkede mig ned og løftede denne fine seksender buk op, det var en flot stærk buk, jeg ønskede jægeren stort tillykke med den buk og lagde bukken ned. Nu ville jeg tage remmen af Cuda, for nu var eftersøget jo ovre.

 

Men inden jeg fik tænkt mig om, var bukken oppe og af sted løb den før døde buk med 200 km i timen, Cuda løb efter stadig med remmen hængende. Det her var før pejl tiden og nu var det jo blevet mørkt, jeg fik nu sagt en masse ord som ikke lyder så pæne eller ser så pæne ud på tryk, og da denne ord strøm hvor der var ord som ikke mange mennesker havde hørt om før, havde fået en ende kom jeg i tanke om, at jeg hellere måtte komme samme vej, og af sted det gik gennem mosen.

 

Svup der sad jeg i mudder og vand til midt på begge lår, jeg greb ud i den mørke nat og minsandten om ikke jeg fik fat i et hegn til at trække mig op i, det viste sig at være et EL HEGN. Nu kom der en ny strøm af ord fra mig, men op kom jeg og over elhegnet og efter Cuda og bukken. Efter ca. 50 meter mere hvor jeg og mine hundrede kilo, nu var oppe på flere hundrede km i timen, vi havde nået max fart igen, havde den samme mark terrorist (læs bonde) plantet et pigtrådshegn i ca. 50 cm højde, et som man selvfølgelig ser midt om natten, når man har nået top fart med sveden væltende ned i øjnene. Så rundt i luften farede mine arme og ben, mens kroppen lavede en flot mave landing midt i det som kommer ud af en ko eller to, nu var mit ord forbrug på højde med debat sproget på kendte jagtsider.

 

Men over denne forhindring kom jeg da også, nu med ekstra udluftning i bukserne og knæ efter nærkontakten med pigtråden, det skal her gøres opmærksom på, at vi hele tiden havde bevæget os ned mod bilerne. Jeg tror at Cuda havde styr på hvor de holdt, for da jeg fik kæmpet mig frem til Cuda og bukken, manglede vi kun 50 m til bilen, så vi slap for 700 m råbukke slæb.

 

Det her endte godt, men tænk hvad der kunne være sket. Cuda kunne være kommet til at sidde fast et sted ude i skoven med linen og uden pejl. Det kunne have været blevet en lang nat.

Velkommen til Kennel Nordjyden

Cuda i mosen og jeg selv på glatis

Copyright © Nordjyden All Rights Reserved